Pilates VS Power Pilates

Fitness

TSM_blog_pilates-2023.jpg

Pilates en Power Pilates zijn beide vormen van lichaamsbeweging die zich richten op het versterken van de kernspieren, flexibiliteit, balans en algehele lichaamsbewustzijn. Echter, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.


Lire l'article complet


Pilates

Oorsprong: Pilates werd ontwikkeld door Joseph Pilates in de vroege 20e eeuw. Het is ontworpen als een methode om het lichaam te versterken en te stabiliseren, met de nadruk op de kernspieren, zoals de buik, onderrug en bekken.


Focus: Pilates richt zich op gecontroleerde, precieze bewegingen en ademhalingstechnieken. De oefeningen kunnen zowel op een mat als op gespecialiseerde apparaten worden uitgevoerd.


Intensiteit: Traditionele Pilates is vaak rustig en methodisch, met de nadruk op het nauwkeurig uitvoeren van bewegingen om de juiste spiergroepen aan te spreken.


Doelgroep: Pilates is geschikt voor mensen van alle fitnessniveaus, inclusief beginners en mensen die herstellen van blessures.


Power Pilates

Oorsprong: Power Pilates is een modernere en intensievere variant van de traditionele Pilates-methoden. Het is ontstaan door het combineren van de klassieke Pilates-oefeningen met elementen uit krachttraining en cardio.


Focus: Hoewel Power Pilates nog steeds de nadruk legt op de kernspieren, zijn de oefeningen vaak sneller en uitdagender. Er wordt meer aandacht besteed aan het verhogen van de hartslag en het verbeteren van de spierkracht en uithoudingsvermogen.


Intensiteit: Zoals de naam al suggereert, is Power Pilates een intensievere workout, met zwaardere oefeningen en minder rust tussen de sets. Dit maakt het een effectieve training voor mensen die op zoek zijn naar een hogere calorieverbranding en krachtopbouw.


Doelgroep: Power Pilates is doorgaans beter geschikt voor mensen die al een basisniveau van fitness hebben en op zoek zijn naar een uitdagendere training.


Kort samengevat, als je op zoek bent naar een rustige, op controle gerichte training, is traditionele Pilates geschikt voor jou. Als je een meer dynamische en intensieve workout wilt, kan Power Pilates de betere keuze zijn.

Fijne workout! 


Inscrivez-vous à notre newsletter et vous recevrez les dernières nouvelles

Inscrivez-vous